Mazali va sog‘lom pishirilgan kabaklar: pishloq bilan ajoyib ta’m
Sog‘lom va mazali taom izlayapsizmi? Pishloq bilan birga pishirilgan kabaklar — uy sharoitida tez va oson tayyorlanadigan, barcha oilaviy taomlar qatorida sevimli taomga aylanishi mumkin. Ushbu retsept bilan siz nafaqat sog‘lom, balki juda mazali taom tayyorlaysiz!
Yoqimli hidli, shavqli va oltin qobiqchaga ega mazali kabaklar! Pishloq bilan pishirilgan kabaklar juda yumshoq chiqadi va hatto odatda bu sabzni yoqtirmaydiganlarga ham yoqadi.
Qadam-baqadam tayyorlash
Umumiy tayyorlanish vaqti: 30 daqiqa
1-qadam:

Kabaklarni tanlang — yosh va ingichka terili bo‘lishi maqsadga muvofiq. O‘rtacha kattalikda bitta yoki kichikroq ikkita olishingiz mumkin. Qaymoq sifatli va kamida 20% yog‘li bo‘lsa, pishirish jarayonida u qattiqlashmaydi. Qaymoqni oldindan muzlatkichdan chiqarib oling. Pishloq qattiq turi (men Parmezan ishlatdim), lekin o‘zingizga yoqqan pishloqni tanlashingiz mumkin. Pechni oldindan 180 darajaga qizdiring.
2-qadam:

Kabaklarni toza suvda yuvib, sochiq bilan quriting. Taxminan 0,5 sm qalinlikda doira shaklida kesing. Pishirish varag‘iga pishiriq qog‘ozini yoyib, kabak doiralarini tekis joylashtiring. Tuzni istagingizga ko‘ra alohida sepishingiz yoki qaymoq- sarimsoq aralashmasidagi tuzdan foydalanishingiz mumkin.
3-qadam:

Sarimsoqni tozalab, pressdan o'tkazing. Pishloqni o‘rta tishlamali qirg‘ichda qirg‘ichdan o'tkazing. Qaymoqni sarimsoq va pishloq bilan aralashtirib, biroz tuz qo‘shing. Sarimsoq miqdorini ta’bingizga qarab sozlang. Qaymoq o‘rniga tabiiy grek yoki oddiy yogurtdan ham foydalanishingiz mumkin. Har bir kabak doirasiga taxminan 0,5-1 osh qoshiq aralashmani surting.
4-qadam:

Pishirishdan oldin yoki so‘ngida arpabodiyon kabi yangi ko‘katlar bilan bezash mumkin. Men ikkala usulni sinab ko‘rdim va yangi ko‘katlar bilan bezalgan kabaklar yanada hidli va mazaliroq bo‘ldi. Agar oldin sepmoqchi bo‘lsangiz, ushbu bosqichda har bir doirani ko‘kat bilan seping. Keyin pishirish varag‘ini pechga qo‘yib, 20-25 daqiqa davomida pishiring.
5-qadam:

Pishirish vaqti pechingizga qarab farq qilishi mumkin. Tayyor kabaklarni issiq yoki sovutilgan holda xizmat qiling. Ushbu taom issiq zakuska, asosiy taom yoki garnir sifatida ajoyib uyg‘unlashadi. Yoqimli ishtaha!
Siz Tez va Oson Taomlar Retseptlari bo'yicha eng so'nggi yangiliklar va aktual voqealarni 28-05-2024 sanasida topdingiz. Maqola sarlavhasi: " Mazali va sog‘lom pishirilgan kabaklar: pishloq bilan ajoyib ta’m " sizga Tez va Oson Taomlar Retseptlari sohasidagi eng dolzarb va ishonchli ma'lumotlarni taqdim etadi. Har bir yangilik chuqur tahlil qilingan va sizga foydali bilimlar berish uchun tayyorlangan.
Mazali va sog‘lom pishirilgan kabaklar: pishloq bilan ajoyib ta’m haqidagi ma'lumotlar sizga Tez va Oson Taomlar Retseptlari bo'yicha qarorlaringizni yanada to'g'ri qilishga yordam beradi. Saytimizda yangiliklar doimiy yangilanadi va Jurnalstika standartlariga to'liq javob beradi.


