Mazali va oson tayyorlanadigan pishirmas tort retsepti
Har qanday bayram uchun ajoyib, sovutuvchi va shirinlikka to‘la pishirmas tort tayyorlash sirlarini o‘rganing! Bananni, shokoladli musni va xushbo‘y pechenye asosini birlashtirgan mazali desertni uy sharoitida tez va oson tayyorlang.
Har qanday bayram dasturxonini bezash uchun ideal, tetiklantiruvchi va shirin taom! Pishirmas tort — bu pechenye, yangi banan va nozik shokoladli mus kombinatsiyasi bilan o‘ziga xos lazzat baxsh etadi va mehmonlaringiz yodida uzoq qoladi.
Qadam-baqadam tayyorlash usuli
Umumiy tayyorlanish vaqti: taxminan 1 soat 10 daqiqa
1-qadam:

Tortning asosini tayyorlash uchun kerakli mahsulotlarni tayyorlang. Xohlagan turdagi shirin pechenye yoki biskvitdan foydalanishingiz mumkin. Sifatli va xushbo‘y sariyog‘ni tanlang.
2-qadam:

Sariyog‘ni eritib sovuting. Pechenyeni blenderga solib, mayda quruq holga keltiring. So‘ng eritilgan sariyog‘ni qo‘shib, yaxshilab aralashtiring, quruq massaning namlashganligini ta’minlang.
3-qadam:

Asetat plyonka bilan qoplangan 18-20 sm diametrli qolipga pechenye aralashmasini joylashtiring. Uni tekislang va qattiq bosib, qolip devorlariga mahkam yopishishini ta’minlang. Sovutgichga 20 daqiqa, yoki muzlatgichga 1 soat qo‘ying.
4-qadam:

Ichlik va mus uchun kerakli mahsulotlarni tayyorlang. Qaymoq o‘rniga yogurt ishlatmoqchi bo‘lsangiz, shakar va jelatin miqdorini 1/3 ga oshiring. Kakao o‘rniga qora shokolad parchasini qo‘shishingiz mumkin.
5-qadam:

Jelatinni suvga solib, 15 daqiqa davomida shishishini kuting. Jelatin bilan ishlashning nozik jihatlari haqida alohida maqolada batafsil ma’lumot topishingiz mumkin.
6-qadam:

Qozonda sut va shakarni birlashtirib, shakar to‘liq eriguncha doim aralashtirib qizdiring. Shakar miqdorini o‘zingizga yoqadigan darajada sozlang.
7-qadam:

Issiq sutga elakdan o‘tkazilgan kakao va shishgan jelatinni qo‘shing. Jelatin to‘liq eriguncha aralashtirib, qaynashiga yo‘l qo‘ymang. Keyin olovdan olib, biroz sovuting.
8-qadam:

Albatta, qaymoqni mikser yordamida ko‘pirtiring.
9-qadam:

Qaymoqqa asta-sekin sutli shokolad aralashmasini quying va aralashtirishni davom ettiring.
10-qadam:

Bananni tozalang va taxminan 1,5 sm qalinlikda bo‘laklarga kesing. Bananni tanlashda u yumshoq, sariq, qora dog‘larsiz bo‘lishiga e’tibor bering.
11-qadam:

Sovutilgan pechenye ustiga banan bo‘laklarini bitta qatlam qilib joylashtiring.
12-qadam:

Banan ustiga tayyorlangan shokoladli musni quying. Tortni sovutgichga 6-8 soatga qo‘yib, butunlay qotishini kuting.
13-qadam:

Sovigan tortni qolipdan ehtiyotkorlik bilan chiqarib, asetat plyonkani olib tashlang. Ustini yangi banan bo‘laklari, yalpiz barglari bilan bezang va dasturxonga torting. Yoqimli ishtaha tilaymiz!
Siz Uy sharoitida tayyorlanadigan tortlar bo'yicha foydali maqolalarni 30-10-2024 sanasida topdingiz. Maqola sarlavhasi: " Mazali va oson tayyorlanadigan pishirmas tort retsepti " sizga Uy sharoitida tayyorlanadigan tortlar sohasidagi chuqur tahlil va amaliy maslahatlarni beradi. Har bir maqola ekspertlar tomonidan tayyorlangan va foydalanuvchiga maksimal foyda berishga yo'naltirilgan.
Mazali va oson tayyorlanadigan pishirmas tort retsepti maqolasi sizga Uy sharoitida tayyorlanadigan tortlar bo'yicha bilimlaringizni kengaytirish, yangiliklardan xabardor bo'lish va to'g'ri qarorlar qabul qilish imkonini beradi. Har bir maqola unikal kontent asosida yozilgan.


